elektromos kerékpártúra a bükki csillagdához

Szeretnél szép helyeken kerékpározni, de egyedül nincs kedved? 

Gyere, tarts velünk! Hódítsuk meg együtt a Bükk emelkedőit elektromos kerékpárral!

az ajánlatunk számodra

Egy felejthetetlen élmény - szép környezet, jó csapat, kellemes fáradtság 

Képek

Útvonal

Rent-E-Bike Miskolc (Róna u.) - Mexikói-völgy - Bükkszentlászló - Bükkszentkeresz - Hollós-tető - Bükki Csillagda Répáshuta - Hollós-tető - Lillafüred - Rent-E-Bike Miskolc (Róna u.)

Teljesítmény adatok

Távolság:
Szint:
Menetidő:
Nehézségi fok:

52,9 km;
1.105 m;
3-4 óra;
átlagos állóképeséggel teljesíthető
;

Túra leírás

A túrát a Róna utcától egy városi szakasszal indítjuk Bükkszentlászló irányába. Itt a forgalmon kívül más kihívással nem kell szembenéznünk. A Mexikói-völgy után elindulunk felfelé és Bükkszentkeresztig változó meredekségű emelkedőkön haladunk. A faluba egy meredek lejtőn esünk be, majd ezt ellensúlyozva hasonlóan meredek emelkedőn hagyjuk el a települést. Tovább haladunk Hollós-tető, majd Répáshuta irányába, itt egymást váltják a kisebb-nagyobb emelkedők és lejtők, igazi hullámvasút módjára. A hullámvasutazás végén elérjük úticélunkat a Bükki Csillagdát. Itt érdemes egy kis pihenőt tenni és szétnézni. Visszafelé végig jó minőségű aszfalt úton bringázhatunk. Itt mindenki kipróbálhatja a bátorságát és sebesség rekordot állíthat fel. Atért a kanyarokra és a forgalomra illik odafigyelni. Lillafüredre érkezve elhaladunk a Libegő mellett majd megcsodálhatjuk a Palotaszálló impozáns épületét és a Hámori-tó szépségét. Majd újabb gyors szakasz következik a Majális-parkig. Az út hátralévő néhány kilométerét már lendületből, enyhe lejtőn haladva tehetjük meg a Róna utcáig, ahol frissítővel várják a megfáradt kerékpárosokat.

Részvételi feltételek

Részvételi díj
 7.500,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza

  • elektromos kerékpár bérlést a túra teljes időtartamára;
  • egy kulacs (750ml) HIGH5 elektrolitos italt;
  • egy HIGH5 Energy Bar energiaszeletet;
  • túravezetést

már ennyien teljesítették a túráinkat

2

A Bükki Csilagda túrát teljesítők

2

Több bükki túrát teljesítők

0

Minden bükki túrát teljesítők

ezt mondták, akik már teljesítették

Mónika

Nagyon kellemes időben vágtunk neki a tűrának, igazi vasárnapi kikapcsolódás. Gyér forgalom mellett kényelmesen teljesítettük a városi szakaszt majd rákanyarodtunk a Bükkszentlászló felé vezető útra. Az erdő csodálatos, az út minősége még éppen elfogadható, a hegy pedig kellemesen emelkedik. Bükkszentlászlót követően az emelkedő kicsit bedurvult, de a motorok szépen zümmögtek az elektromos bringákban és simán feljutottunk a tetőre. Egy rövid, de annál meredekebb lejtőn jutottunk be Bükkszentkeresztre, majd egy hasonló emelkedőn hagytuk el, a falu túlsó végén. Innen Répáshutáig kényelmes hullámvasutazás következett. A Csillagda épülete szép, jó programokat kínálnak. El is határoztuk, hogy legközelebb úgy jövünk fel, hogy valamelyik programjukra be is megyünk. Rövid pihenő után indultunk vissza. A visszafelé vezető úton a sebesség és a kanyarok jelentették az izgalmat. Egy fénykép a Palota Szállónál és irány haza. Csak amikor a Róna utcában leszálltunk a bringáról vettük észre, hogy bizony kellemesen elfáradtunk. Egy kellemes kemencés ebéd, egy jó sör, aztán jöhet a pihenés. Tökéletes hétvégi program. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Zsolt

Tekerd végig és mond el , hogy érezted magad!

galéria