elektromos kerékpártúra a varbói-tóhoz

Szeretnél szép helyeken kerékpározni, de egyedül nincs kedved? 

Gyere, tarts velünk! Hódítsuk meg együtt a Bükk emelkedőit elektromos kerékpárral!

az ajánlatunk számodra

Egy felejthetetlen élmény - szép környezet, jó csapat, kellemes fáradtság 

Képek

Útvonal

Rent-E-Bike Miskolc (Róna u.) - Lyukóbánya - Varbó - Varbói-tó - Fónagysági-tó - Újmassa - Lillafüred - Rent-E-Bike Miskolc (Róna u.)

Teljesítmény adatok

Távolság:
Szint:
Menetidő:
Nehézségi fok:

38,6 km;
599 m;
2-3 óra;
átlagos állóképeséggel teljesíthető
;

Túra leírás

A lyukói emelkedő megmászása után hosszan ereszkedik az út lefelé a lombos fák árnyékában Parasznyáig. Varbón a Bella cukrászdába érdemes betérni a házias sütik kedvelőinek. Feltöltődve nekivághatunk egy kellemes emelkedőnek, aminek a végén felbukkan a halastó. A túra igazi kihívása ezután következik, a halastavat elhagyva nekiindulunk a Fónagyság szigorú emelkedőjének, ahol 240m-ről 500m-re tekerünk fel. A csúcsot elhagyva az út hátralévő részén már csak a kátyúkra kell figyelni. Utunk a pisztrángos mellett vezet, ahol érdemes megállni és megkóstolni a friss pisztrángsültet. Tovább haladva érkezünk meg Lillafüredre, ahol a Palotaszálló impozáns épületében és a Hámori-tó szépségében gyönyörködhetünk. Ha sebességrekordot akarunk elérni, akkor a Lillafüred - Majális park szakaszon az út minősége lehetővé teszi ezt számunkra. Az út hátralévő néhány kilométerét már lendületből, enyhe lejtőn haladva tehetjük meg a Róna utcáig, ahol frissítővel várjuk a megfáradt kerékpárosokat.

Részvételi feltételek

Részvételi díj
 5.500,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza

  • elektromos kerékpár bérlést a túra teljes időtartamára;
  • egy kulacs (750ml) HIGH5 elektrolitos italt;
  • egy HIGH5 Energy Bar energiaszeletet;
  • túravezetést

már ennyien teljesítették a túráinkat

4

A Varbói-tó túrát teljesítők

2

Több bükki túrát teljesítők

0

Minden bükki túrát teljesítők

ezt mondták, akik már teljesítették

Tekerd végig és mond el , hogy érezted magad!

Mónika

Ez volt az első elektromos kerékpártúrám, nem igazán tudtam, mire számítsak. Az első kellemes meglepetés akkor ért, amikor úgy jutottam fel a bámyához, hogy szinte meg sem izzadtam. A varbói Bella Cukrászda kihagyhatatlan, amikor arra járunk, mindig betérünk egy sütire. A tó csodálatos. A Fónagyságot korábban már megtekertem hagyományos bringával is, így tudtam mire számíthatok, kicsit tartottam is tőle. Itt ért a második kellemes meglepetés, simán, erőlködés nélkül jutottam fel a csúcsra. A lefelé vezető úton az ómassai elágazásig a legnagyobb kihívást a kátyúk kerülgetése jelentette. Amint kiértem a jó útra, elengedtem a bringát, hogy megnézzem, milyen sebességre lehet felgyorsulni. Ez volt a harmadik kellemes meglepetés, ugyanúgy suhant, mint a hagyományos bringa, ugyanazt a sebességet képes voltam elérni. A túra végére kellemesen elfáradtam, de nem éreztem úgy, hogy teljesen elkészültem az erőmmel, pedig jó régen bringáztam utoljára. Az akkumulátorból csupán két egységnyi energiát használtam fel az ötből. Sík terepen egyáltalán nem volt szükség a motor segítségére, a legmeredekebb emelkedőkön is elegendő volt a második fokozat a lehetséges négyből. Így 50 fölött számomra az élmény már fontosabb, mint a teljesítmény. Engem meggyőzött az elektromos bringa. Mindenkinek ajánlom.

Zsolt

Tekerd végig és mond el , hogy érezted magad!

galéria