elektromos kerékpártúra bükkszentkeresztre

Szeretnél szép helyeken kerékpározni, de egyedül nincs kedved? 

az ajánlatunk számodra

Egy felejthetetlen élmény - szép környezet, jó csapat, kellemes fáradtság 

Képek

Útvonal

Rent-E-Bike Miskolc (Róna u.) - Mexikói-völgy - Bükkszentlászló - Bükkszentkeresz Kis-dél tetői kilátó - Hollós-tető - Lillafüred - Rent-E-Bike Miskolc (Róna u.)

Teljesítmény adatok

Távolság:
Szint:
Menetidő:
Nehézségi fok:

33,1 km;
764 m;
2-3 óra;
átlagos állóképeséggel teljesíthető;

Túra leírás

A túrát a Róna utcától egy városi szakasszal indítjuk Bükkszentlászló irányába. Itt a forgalmon kívül más kihívással nem kell szembenéznünk. A Mexikói-völgy után elindulunk felfelé és Bükkszentkeresztig változó meredekségű emelkedőkön haladunk. A faluba egy meredek lejtőn esünk be. A kilátóhoz feltekerni csak száraz időben, megfelelő tapasztalattal rendelkezőknek javasoljuk. A leereszkedést pedig még nekik sem! Csak a kerékpárt tolva lehet balesetmentesen megúszni a kalandot (ezek a kerékpárok nem ilyen terepre lettek tervezve)!  A kilátós kaland után . Hollós-tető felé vesszük az irányt, az út enyhén emelkedik, de a túra nehezén már túl vagyunk. Hollós-tetőtől visszafelé végig jó minőségű aszfalt úton bringázhatunk. Itt mindenki kipróbálhatja a bátorságát és sebesség rekordot állíthat fel. Azért a kanyarokra és a forgalomra illik odafigyelni. Lillafüredre érkezve elhaladunk a Libegő mellett majd megcsodálhatjuk a Palotaszálló impozáns épületét és a Hámori-tó szépségét. Majd újabb gyors szakasz következik a Majális-parkig. Az út hátralévő néhány kilométerét már lendületből, enyhe lejtőn haladva tehetjük meg a Róna utcáig, ahol frissítővel várják a megfáradt kerékpárosokat.

Részvételi feltételek

Részvételi díj
 5.500,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza

  • elektromos kerékpár bérlést a túra teljes időtartamára;
  • egy kulacs (750ml) HIGH5 elektrolitos italt;
  • egy HIGH5 Energy Bar energiaszeletet;
  • túravezetést

már ennyien teljesítették a túráinkat

3

A Bükkszentkereszt túrát teljesítők

2

Több bükki túrát teljesítők

0

Minden bükki túrát teljesítők

ezt mondták, akik már teljesítették

Tekerd végig és mond el , hogy érezted magad!

Mónika

Nagyon kellemes időben vágtunk neki a tűrának, igazi vasárnapi kikapcsolódás. Gyér forgalom mellett kényelmesen teljesítettük a városi szakaszt majd rákanyarodtunk a Bükkszentlászló felé vezető útra. Az erdő csodálatos, az út minősége még éppen elfogadható, a hegy pedig kellemesen emelkedik. Bükkszentlászlót követően az emelkedő kicsit bedurvult, de a motorok szépen zümmögtek az elektromos bringákban és simán feljutottunk a tetőre. Egy rövid, de annál meredekebb lejtőn jutottunk be Bükkszentkeresztre. A kilátóhoz felvezető út kihívásokkal teli: meredek, köves, nyomvályús. Nekirugaszkodtam, megcsináltam, de nem javaslom a hozzám hasonló amatőr bringásoknak. Nehéz és veszélyes, ezeket a bringákat nem ilyen terepre tervezték. A lefelé vezető szakaszon a bringát tolva jutottam le az útig. Innen Hollóstetőig kényelmes emelkedőkön haladtunk. A visszafelé vezető úton a sebesség és a kanyarok jelentették az izgalmat. Egy fénykép a Palota Szállónál és irány haza. Csak amikor a Róna utcában leszálltunk a bringáról vettük észre, hogy bizony kellemesen elfáradtunk. Egy kellemes kemencés ebéd, egy jó sör, aztán jöhet a pihenés. Tökéletes hétvégi program. Jó szívvel ajánlom mindenkinek.

Zsolt

Tekerd végig és mond el , hogy érezted magad!

galéria