elektromos kerékpártúra jávorkútra

Szeretnél szép helyeken kerékpározni, de egyedül nincs kedved? 

Gyere, tarts velünk! Hódítsuk meg együtt a Bükk emelkedőit elektromos kerékpárral!

az ajánlatunk számodra

Egy felejthetetlen élmény - szép környezet, jó csapat, kellemes fáradtság 

Képek

Útvonal

Rent-E-Bike Miskolc (Róna u.) - Lillafüred - Jávorkút - Lendeczky út - Lusta-völgy - Lillafüred -Rent-E-Bike Miskolc (Róna u.)

Teljesítmény adatok

Távolság:
Szint:
Menetidő:
Nehézségi fok:

40,8 km;
768 m;
2-3 óra;
átlagos állóképeséggel teljesíthető
;

Túra leírás

A Róna utcából indulva enyhe emelkedőn (tökéletes bemelegítés a következő szakaszok előtt) haladva érjük el a Majális-parkot. Innen (a fokozatosság elvét betartva) elindulunk felfelé a hegyre. Az erőfeszítéseinket először a Palotaszálló és a Hámori-tó csodálatos látványa, majd az erdő kellemes csendje és hűse jutalmazza. Jávorkútra felérve egy kellemes hűsítőre, vagy egy finom ebédre betérhetünk az ott található étterembe. Az utunkat a Bükk-fensík csodálatos tájain helyenként murvás, máshol töredezett aszfal úton folytatjuk (nem itt fogunk sebesség rekordot felállítani). Az OKT jelzett útvonalán, meredek, technikás lejtőn haladunk lefelé, ahol a fékek komoly igénybevételnek lesznek kitéve. Az Eger-felé vezető műutat elérve, kicsit megpihenhetünk, majd tesztelhetjük bátorságunkat és elengedhetjük a bringákat. A sebességünknek csak a komoly kanyarok szabnak határt. Lillafüredre érve ismét megcsodálhatjuk a Palotaszállót és a Hámori-tavat. A túra utolsó szakasza a levezetést szolgálja, folyamatosan lejtő, jó minőségű úton haladhatunk a túránk végállomásáig a Róna utcáig. A jól végzett munka jutalmaként HIGH5 elektrolitos frissítőt és energiaszeletet fogyaszthatunk a Rent-E-Bike Miskolc jóvoltából.

Részvételi feltételek

Részvételi díj
 5.500,- Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza

  • elektromos kerékpár bérlést a túra teljes időtartamára;
  • egy kulacs (750ml) HIGH5 elektrolitos italt;
  • egy HIGH5 Energy Bar energiaszeletet;
  • túravezetést

már ennyien teljesítették a túráinkat

5

A Jávorkút túrát teljesítők

2

Több bükki túrát teljesítők

0

Minden bükki túrát teljesítők

ezt mondták, akik már teljesítették

Tekerd végig és mond el , hogy érezted magad!

Mónika

Ezt a túrát első alkalommal a lányaimmal tekertem végig. Nem tudtam, hogy fognak reagálni, teljesíteni, korábban nem mentek még ilyen hosszú és meredek emelkedőt. Hagyományos bringával Lillafüred volt a csúcs. A Róna utcától Jávorkútig szinte végig emelkedett az út, de mosolyogva, beszélgetve tekertek előttem. Amikor felértünk megkérdeztem, milyen motor teljesítményt használtak, a válasz meglepő volt, mert csak 1-es és 2-es fokozatot mondtak, és így is kényelmesen értek fel a tetőre. A gerincen végig gyönyörű tájon kényelmesen haladtunk, majd jött a túra legnehezebb szakasza a meredek lejtő. Itt nagyon óvatosan haladtunk a kátyúk és a lejtő meredeksége miatt. Mire kiértünk a az Eger-felé vezető útra mindenkinek elfáradt a tenyere a fékek szorítása miatt. Egy kis lazítás és fékhűtés után elindultunk lefelé és élveztük a sebesség okozta mámort. A túra végére azért kellemesen elfáradtunk, de senki nem mondta azt, hogy soha többé. Később is lelkesen beszéltek a jávorkúti túráról és elhatározták, hogy legközelebb is jönnek velem bringázni.

Zsolt

"Még egyszer szeretnénk megköszöni a szuper bringákat, és a nagyszerű útmutatást a túraútvonalról, ha a környéken járunk biztosan meglátogatjuk a többi túraútvonalat is.Köszönettel: Kriszti, Norbi, Tomi és Ádám"

Norbert

galéria